گردبر MDF
الماسه های MDF برای سوراخ کردن و درآوردن گرد ( دایره ای) بر روی چوب و ام دی اف به کار می رود. در ضمن از این نوع گردبر ها می توان برای سوراخ کردن فولادهای آلیاژی هم استفاده کرد.
گردبر چوب
جهت استفاده بر روی چوب و MDF می باشد. به دلیل عمق بیشتر از کارآیی بهتری به انواع دیگر ارجحیت دارد.
گردبر سرامیک
برای سوراخ کاری بر روی کاشی، سرامیک، گچ، سفال و موادی غیر از سنگ کاربرد دارد.
گردبر استیل
این نوع گردبرها مناسب برای کلیه فلزات آلیاژی، آهن و استیل را دارند. به این نکته توجه داشته باشید که در زمان استفاده از این محصول سه نظام دریل ( عدم وجود خلاصی و یا لنگی ) سالم باشد و جهت سوراخکاری فلزات نرم از دور بالای دریل و برای فلزات سخت از دور پائین استفاده کنید.
مته گرانیت
این نوع مته های بهترین کارایی برای سورخکاری سنگهای گرانیتی و دیگر انواع سنگها را دارند. لازم است در زمان سوراخکاری، دریل را به حالت چکشی قرار دهید. در ضمن یادتان باشد در هنگام کار استفاده از آب باعث افزایش طول عمر و کارکرد بهتر مته می شود.
مطالعه بیشتر: آشنایی با مکانیزم انواع سه نظام دریل و کاربرد های آن
مته چوب
مته چوبهای نوک تیز فقط برای سوراخ کردن چوب و MDF استفاده می شوند و بهترین کارایی در این زمینه را به لحاظ شکل ظاهری دارا هستند. به دلیل قیمت پائین، این نوع مته ها بسیار مقرون به صرفه تر از مته های آهن هستند.
مته برگی
مته برگی جهت سوراخکاری در چوب مناسب است به این صورت که نیش وسط در مرکز قرار گرفته و لبه ها شروع به تراشیدن حول محور نیش می کنند. هنگام استفاده از این مته باید به دریل فشار وارد کرد که هنگام تراشیدن و سوراخکاری پوشال آن خارج شود. کاربرد آن از درآوردن جا شمعی و گلدان تا صنایع مبلمان متنوع است.
مته گازور
این محصول جهت در آوردن جای لولای گازور در صنعت کابینت سازی و ام دی اف می باشد.
مته الماسه
جهت سوراخ کاری سنگ، بتن، کاشی و سرامیک کاربرد فراوانی دارد. حتما باید در هنگام استفاده از دریل های چکشی استفاده شود.
مته 4 شیار SDS Plus
برای سوراخ کردن انواع سنگ و بتن مورد استفاده قرار می گیرد. مته هایی که در بازار به 4 الماس مشهورند از کارایی به مرابت بهتری نسبت به انواع معمولی خود برخوردارند. توصیه می کنیم تفاوت مته چهارشیار و پنج شیار را بخوانید
مته 5 شیار SDS Max
این نوع نیز برای سوراخ کردن انواع سنگ و بتن مورد استفاده قرار می گیرد. در همین ارتباط می توانید مقاله اختصاصی تفاوت های مته SDS Plus و SDS Max را هم مطالعه کنید
مته آهن
فقط جهت سوراخکاری در فلزاتی مانند چدن، آهن و استیل نگیر کاربرد دارد.
مته کونیک
به دلیل درگیر بودن سطح بیشتری از نوک مته با سطح کار، از مته های معمولی گرمای بیشتری تولید می کند و در ضمن صرفا جهت سوراخ کردن در سایزهای بالا مورد استفاده قرار می گیرد. برای داشتن طول عمر بیشتر محصول، از دور پائین دستگاه دریل به هنگام استفاده، بهره ببرید.
مته کبالت
مته کبالت ساخته شده از جنس HSS CO جهت سوراخکاری آهن، استیل و فولادهای آلیاژی کاربرد دارد.
مته آهن کوتاه
کاربرد اصلی این نوع مته در سوراخ کردن ورق های نازک می باشد که احتمال شکستن مته با دریل دستی وجود دارد. آلیاژ این نوع مته مانند مته های معمولی است.
مته آهن بلند
آلیاژ به کار رفته مانند مته های معمولی است. موارد استفاده از آن برای سوراخ کردن فلزات با عمق زیاد و یا قوطی می باشد. به علت بلند بودن و احتمال شکستن در حین کار، پیشنهاد می شود از دور پائین دریل موقع کار استفاده شود.
مته آلومینیوم
فقط جهت سوراخکاری فلزات نرم از جمله برنج، آلومینیوم و مس به کار می رود. بهترست در صورت امکان از دور بالای دریل موقع کار استفاده شود.
مته مرغک
فرم خاص این مته به جهت سوراخکاری در پیشانی قطعه کار و یا پیش مته می باشد. مته مرغک به شکل استوانه بوده که دو سر آن برای سوراخکاری و براده برداری در زاویه 60 درجه استفاده می گردد.
مته کاجی
این مدل به نام های Step bit و مته پله ای هم شناخته می شود که جهت سوراخکاری در فلز و چوب استفاده می شود. به دلیل ساختار خاص آن می توان بدون نیاز به تعویض مته، سایز مته کاری مورد نظر را بدست آورد. روی بدنه مدرج و پله پله است که هر مقدار مته به داخل کار وارد شود سوراخ بزرگتری ایجاد می شود.
مته خزینه
این نوع مته برای کار بر روی چوب ماسیو و صفحات روکش دار مانند ام دی اف یا ملامینه به کار گرفته می شود و در صنایع کابینت سازی و نجاری بسیار استفاده می شود.
مته حفاری
معادل انگلیسی آن (Tunnel Bit) است. سر این مدل دارای الماسه های قوی و سه وجهی هستند که به کمک نیرویی که از سه نظام به مراپیچ پشت آم منتقل می شود از قدرت بالایی برخوردارست. از این مته می توان برای حفاری های کوچک بر روی بتن، آسفالت و مواد جامدی مانند یخ (در تحقیقات علمی) استفاده فراوانی کرد.
|