توسط ادوکس
دوشنبه 2 مرداد 1396
2906
ایمنی کار : یادآوری اصول ایمنی در هنگام کار با ابزار آلات صنعتی
تذکر برای رعایت نکات ایمنی در محیط کار و استفاده از ابزارآلات صنعتی شاید برای برخی از استادکاران امری تکراری باشد ولی تجربه نشان داده است یادآوری موارد مهم بهداشت کار، در کاهش خسارات جانی و مالی صنعتکاران بسیار مفید بوده است.
ایمن کار کنید تا ایمن بمانید
- محل کار خود را تمیز و با استفاده از تجهیزات مناسب مجهز به نور کافی کنید. محیط کار نامرتب و کم نور می تواند حادثه ایجاد کند. قطعه کار بخصوص قطعات سنگین را روی میز به وسیله گیره، بست یا کلیپس مهار کرده و محکم ببندید. هرگز ابزار الکتریکی در حال کار را تا قبل از توقف کامل ابزار و متعلقات آن کنار نگذارید.
- به هنگام کار با ابزار برقی حتما از حفاظت های ایمنی شامل لباس کار مناسب، کلاه ایمنی، عینک ایمنی، دستکش ایمنی، گوشی ایمنی، ماسک و سیم اتصال زمین ( سیم اِرت) استفاده نمائید.
- سایز وسایل ایمنی را درست انتخاب کنید. از پوشیدن لباس کار گشاد یا تنگ جدا خودداری شود. کلاه و عینک را متناسب با شرایط فیزیکی سر خود انتخاب کنید زیرا علاوه بر آسیب زایی، فشار آوردن به سر و صورت و یا لق بودن آنها خود سبب ایجاد استرس و اغتشاش ذهنی می گردد.
- قبل از شروع کار خود، حتما با مطالعه دقیق دفترچه راهنمای کالا، از طرز بکارگیری ابزار و چگونگی راه اندازی آن مطلع شوید.
- مهمترین اصل ایمنی کار زمانی آغاز می شود که شما ابزار کارتان را درست انتخاب کرده باشید. بهترین ابزار را با بالاترین کیفیت تهیه کنید. ابزارآلات ارزان قیمت که از جنس نامرغوب ساخته شده اند باعث بروز صدمات جانی و خسارات مالی می شوند.
- در هنگام خواب آلودگی از کار با ابزار بخصوص ابزارآلات دقیق و برشی خودداری نمائید و هرگز با بی توجهی، خستگی یا مصرف دارو و کم حواسی با ابزارآلات کار نکنید.
- ابزار کارتان را به طور منظم در جعبه ابزار، قفسه و یا کشو نگهداری کنید.
- ابزار تیز و برنده را هرگز در جیب خود نگذارید.
- جهت جابجایی ابزار کارتان از بلند کردن و کشیدن آنها بوسیله کابل دستگاه پرهیز نمائید زیرا موجب قطعی و اتصال می شود.
- بهتر است برای بلند کردن اجسام سنگین نشسته و به کمک نیروی زانو و کمر خود بلند شده و شی را بردارید.
- از ورود افراد غیر مجاز و متفرقه به محل کارتان جلوگیری نمائید.
- جهت ممانعت از برق گرفتگی و سوختگی، با دست خیس و یا بر روی سطح خیس از ابزار برقی استفاده نکنید. اگر بدنه ابزار برقی در هنگام کار داغ شد یا دود کرد، فورا دستگاه را خاموش کرده و از جریان برق خارج نمائید. در ارتفاع نیز از سیم های سیاری که دارای سیم اتصال زمینی هستند، استفاده نمائید.
- یک ابزار خوب از موادی ساخته شده که هیچگونه فشاری به انگشتان و کف دست نیاورده به اصطلاح ارگونومی مناسب داشته باشد و خوب در دستان شما جای بگیرد. قرار گرفتن درست ابزار در دست قدم اول بکارگیری صحیح ابزار است. بدن شما باید درجای محکم، متعادل و مسلط به قطعه کار قرار گرفته باشد تا حداکثر کنترل را بر انجام صحیح کار داشته باشید.
- به صورت دوره ای وضعیت ابزار خود را چک کنید و قبل از شروع کار از سالم و بی نقص بودن آن اطمینان حاصل نمائید و در صورت نیاز به تعمیر، فقط به مراکز مجاز خدمات پس از فروش مراجعه شود.
-
ابزار برقی مانند دریل، فرز، چکش تخریب، پیچ گوشتی برقی و امثالهم را در حالت روشن روی زمین نگذارید.
- قبل از اتصال پلاک به پریز، از خاموش بودن سوئیچ ابزار مطمئن شوید.
- بعد از استفاده از ابزار و اتمام کار، آنها را تمیز نموده و به طور مرتب در محل مناسب دور از دسترس کودکان و افراد ناوارد نگه دارید.
- می توانید ابزار کوچک را روی تخته دیواری آویزان کرده، همچنین در قفسه، جعبه ابزار و یا کشو نگهداری کنید.
- برای جابجایی جعبه ابزارهای چرخ دار همیشه آنها را به جلو حرکت دهید و از بسته بودن کشوهای جعبه ابزار هنگام جابجایی اطمینان حاصل کنید.
- از کشیدن جعبه ابزار به سمت خود خودداری نمائید.
- برای کار با برق ولتاژ بالا حتما از ابزار عایق دار مخصوص استفاده شود.
- نوع و سایز ابزار در کیفیت انجام کار اهمیت زیادی دارد. سایز ابزار را با محل کار مطابقت دهید و با افزایش دقت از بروز صدمات احتمالی به بدن خود، سطح کار و ابزار مصرفی جلوگیری کنید. برای دستگاهی که شما در حال کار با آن هستید ابزار مناسب با قدرت و توان مشخص وجود دارد. برای افزایش قدرت ابزار از روش های غیر استاندارد (مانند اهرم کردن، ضربه زدن، کلاف کردن) استفاده نکنید.
- بکس های کروم وانادیوم (CR-v) برای کار با دسته بکسهای معمولی و بکس های کروم مولیبدن (CR-Mo) از فولاد ویژه جهت کار با دسته بکس های بادی و برقی ساخته شده اند. این نوع ابزارها با فولاد ذکر شده در مقایسه با نمونه های مشابه موجود در بازار در برابر فرسایش و ضربه اصطحلاک ناچیزی دارند. از بکس های مشکی کروم مولیبدن در مواردی که فشار بالایی نیاز است استفاده کنید.
- قبل از باز کردن پیچ ها و مهره ها از اسپری ها و مایعات روان کننده و زنگ زدا استفاده کنید. به خصوص آن دسته از پیچ هایی که در معرض تغییرات دمایی واقع شده اند.
- برای کالیبراسیون ترکمتر ها در دوره های زمانی مناسب و منظم ( بسته به میزان کارکرد) اقدام نمائید.