توسط ادوکس یک‌شنبه 15 آذر 1394 4156

ابزارهای کارگاه نجاری برای راه اندازی یک کارگاه کوچک

    برای راه اندازی یک کارگاه با هر زمینه کاری و موضوعی نیاز به تجهیزات و ابزارهای خاصی دارد که کارگاه نجاری نیز از این امر مستثنی نیست. کارگاه های نجاری که در حال حاضر مشغول فعالیت هستند، به دلیل وجود طرحها و مدلهای متفاوت اشکال چوب نیازمند دستگاه های متفاوتی می‏باشند. انتخاب مارک و برند ابزارهای کارگاه نجاری میتواند بر اساس سلیقه باشد، اما اینکه چه ابزاری برای چه کاربردهایی دارد، نیاز به تخصص کافی دارد. در اینجا به مهمترین ابزارهای کارگاه نجاری میپردازیم:

     

    1-اره فارسی بُر

     

    اره فارسی بُر، یکی از ابزارهای کارگاه نجاری که برای برش چوب در سایز و اندازه‎های مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. این ابزار میتواند زوایای دقیقی را در چوب ایجاد نماید. برای مثال برای ساخت یک قاب عکس، داشتن گوشه و زاویه الزامی است که بواسطه اره فارسی بر به راحتی میتوان این کار را انجام داد. اره فارسی بر از یک اره ظریف بُر، بدون پشت و یا پشت دار تشکیل که بر روی دسته آن میلههای متحرکی تعبیه شده است. از آنجا که این اره برای کارهای زاویه دار مورد استفاده قرار میگیرد، نام فارسی بر را به خود اختصاص داده است. اره فارسی بر میتواند زوایای 45 درجه را بطور دقیق و منظم ایجاد نماید.

     

    نحوه کار این ابزار به این شکل است که بازو و میلهها، به وسیله اهرم یا دکمه‌ای که در زیر صفحه اره نصب شده، نسبت به صفحه زیر دستگاه در جهت افقی تغییر زاویه می‌دهند. با استفاده از اهرم میتوان تیغه اره را روی زوایای مورد نیاز تنظیم نمود و چوب را با زوایای متفاوتی برش داد. در بعضی از ارههای فارسی ‌بر، روی صفحه اره از گیره‌های مخصوصی استفاده میشود که این کار برای محکم کردن قطعه کار صورت میگیرد.

     

    2-اره عمود بر چکشی

     

    اره عمود بر چکشی نیز یکی دیگر از ابزارهای کارگاه نجاری میباشد که میتواند چوب را به هر شکلی که میخواهید، برش دهد. همچنین این ابزار توانایی برش دادن چوبها به شکل منحنی را دارد و در عین حال میتواند همچون اره فارسی بر، زوایایی را بر چوب ایجاد نماید. البته به اندازه اره فارسی بر با دقت زوایا را ایجاد نمی کند اما دو کاره بودن، موجب شده تا در میان ابزارهای کارگاه نجاری از اهمیت خاصی برخوردار باشد.

     

    3-اره عمود بُر برقي

    اره عمود بُر برقی یکی دیگر از ابزارهای کارگاه نجاری که برای برش سطوح مختلف با ضخامت کم از قبیل چوب، تخته سه لایی، نئوپان، فیبر، ام دی اف، آلومینیوم، پلاستیک، آهن و ... مورد استفاده قرار میگیرد. اره عمود بُر برقی به دو نوع افقی و چکشی عمود تقسیم میشود.

     

    4-فرز دستی

     

    فرز دستی نیز از دیگر ابزارهای کارگاه نجاری که برای ایجاد شیار و لبه بر روی سطوح چوب کاربرد دارد و از لوازم مورد استفاده و معمول نجارها، منبت کارها، معرق کارها و به نوعی افرادی که با چوب و هنرهای چوبی سرو کار دارند، میباشد.

     

    ابزارهای فرز دستی به یک صورت نیستند و میان برندها و مارکهای مختلف تفاوت وجود دارد. برای مثال برخی از فرز دستیها دارای یک دسته برای هدایت فرز میباشند و در برخی دیگر از دو دسته، همچنین در مدلهایی که از آن تحت عنوان فرز انگشتی یاد میشود، دسته هدایتگر ندارند. فرز دستی از اجزاء مختلفی تشکیل شده که در بیشتر موارد موتور آن، قابلیت جابجایی ندارد و به صورت اورجینال در محفظه پلاستیکی و فلزی مربوط به خود، پلمپ شده است. در مدلهای پیشرفته فرز دستی میتوان موتور را برای انجام عملیاتی متفاوت حرکت داد.

     

    در دستگاه فرز دستی کلیدی وجود دارد که جهت روشن و خاموش کردن مورد استفاده قرار میگیرد. مهمترین قسمت این ابزار، خزانه تیغه آن است که با قرار دادن پایه تیغه در داخل آن و چرخاندن مهره مربوطه، پایه را در جای خود تثبیت میکند.

     

     

    5-دريل  یامته برقي

     

     دریل یا مته برقی ابزاری که با حرکت دورانی سریع برای سوراخ کردن مورد استفاده قرار میگیرد. دریلها با توجه به قدرتی که دارند برای سوراخکاری چوب، فلزات، بتن و ... کاربرد دارند. برای کارگاه نجاری دریل یا مته برقی استفاده زیادی دارد.

     

    6-پیچ دستی

     

    پیچ دستی به منظور سر هم کردن قطعات استفاده میشود. پیچ دستی از میله اصلی و دو بازو تشکیل شده است. یکی از بازوها ثابت و دیگری متحرک میباشد. میلی اصلی از آهن ساخته شده که بازوها بر روی آن قرار میگیرند و قابل تنظیم میباشند. در روی میله سوراخهایی در فواصل معین تعبیه شده  که برای ثابت نگه داشتن فکها میتوان با یکی از این سوارخها، فکها را ثابت کرده و سپس به وسیله اهرم فشار، قطعه کار را محکم کرد.

     

    7-پمپ باد

     

    پمپ باد به منظور راه اندازی میخ کوب یا منگنه کوب مورد استفاده قرار میگیرد. پمپ بادها با اندازه و قدرتهای متفاوتی ساخته و در بازار عرضه میشوند. پمپ باد 50 لیتری برای کار نجاری کفایت میکند.

     

    8-منگنه بادی یا میخکوب

     

    منگنه بادی نیز یکی از زیر مجموعههای ابزارهای کارگاه نجاری است که به چندین نوع تقسیم میشوند. میخکوب و منگنه بادی بواسطه هوای فشرده تغذیه میشوند که این هوای فشرد در اثر تراکم، حاوی قطرات آب میشود. قطعات داخلی میخکوب و منگنه بادی در  هنگام شلیک، فشار و اصطلکاک زیادی را متحمل میشود. بواسطه منگنه بادی میتوان اتصالات موقتی ایجاد کرد تا سازه به یکدیگر متصل شود. سپس با استفاده از چسبهای مخصوص نجاری، محل مورد نظر را محکم کرد. این ابزار در صنایع مبل سازی کاربرد زیادی دارد.

     

    9-پیچ بند شارژی

     

    پیچ بند شارژی ابزاری که کارهای نجاری را تسهیل و سرعت کار را بالا میبرد. این ابزار به منظور باز و بسته کردن پیچها مورد استفاده قرار میگیرد و به خاطر نداشتن سیم، دست و پا گیر نیست و میتوان به راحتی از آن استفاده کرد.

     

    10-جعبه ابزار

     

    وجود جعبه ابزار برای نگهداری از وسایل و ابزارآلات کوچک، میتواند در کارگاه نجاری به نظم و سرعت عمل بیشتر کمک کند. در حال حاضر دو نوع جعبه ابزار در بازار وجود دارد. جعبه ابزارهای پلاستیکی و فلزی که در کارگاههای نجاری، بهترین جعبه ابزار نوع فلزی میباشد که استحکام بیشتری دارد. 

    اشتراک گذاری:




    نام
    ایمیل
    نظر