توسط ادوکس یک‌شنبه 1 آذر 1394 8825

بکس بادی چگونه کار می کند ؟ معرفی7 مدلِ بهترین بکس بادی در سال 2020

      حامی این مقاله: فروشگاه اینترنتی ابزار ایرپاور

    بکس بادی چیست؟

    ابزارآلات بادی یا پنوماتیک در گروه ابزارهای قدرتی هستند که با نیروی هوای فشرده شده که از طریق کمپرسور تزریق می شود کار کرده و  با سرعت و قدرت بالایی که دارند در تمامی پروژه های کوچک و بزرگ صنعتی قابل استفاده هستند. غالب کاربردهای آنها در صنایع و کارگاه های تولیدی و خطوط تولید هستند.

    شاید بتوان گفت مهمترین ابزار بادی، بکس بادی است که در صنایع بسیار متنوعی مورد استفاده قرار میگیرد و یکی از ابزارهایی است که به نسبت مدل های برقی از مصرف بسیار بیشتری برخوردار است. بکس بادی در مدل های بسیار متنوع با کاربرد های بسیار متفاوت در بازار موجود است که معمولی ترین و پرمصرف ترین آنها بکس بادی 1/2 اینچ هفت تیری است که در مکانیکی ها و صنایع سبک تر مانند خطوط تولید کارخانجات صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. 

    از دیگر ویژگی های مهم بکس بادی مکانیزم های بکار رفته در قسمت ضربه زن آنست که نسبت به توان های مختلف از مکانیزم های مناسب استفاده می شود. مکانیزم هایی مانند پین کلاچ، چکش دو قلو، چکش تکی. بکس بادی ازنظر فرم ظاهری به چهار صورت تفنگی، سرکج، مستقیم و صلیبی ساخته می شود که همگی کارکرد یکسانی دارند.

    نحوه کارکرد آچار بکس بادی

    بکس بادی چگونه کار می کند؟

    بکس بادی در زبان انگلیسی با نام آچار ضربه زن یا (impact wrench) شناخته می شود که اشاره دقیق به مکانیزم مورد استفاده در آن دارد که از طریق ایجاد ضربه های مداوم و با سرعت بالا، گشتاور مورد نیاز برای باز و بستن انواع پیچ و مهره را فراهم می کند. نیروی باد یا هوای فشرده ایی که از کمپرسور باد به داخل مجراهای ورودی بکس وارد می شود باعث به چرخش درآوردن روتور یا همان موتور بکس بادی می شود، و نیروی چرخشی که از طریق شفت خروجی روتور به داخل گیربکس یا همان مکانیزم ضربه زن بکس بادی وارد شده باعث ایجاد ضربه های مداوم و با سرعت زیاد می شود. 

    روتور بکس بادی از یک هسته فولادی مجهز به چند شیار، بهمراه چندین بالشتک تشکیل شده است که حدود 6 یا 7 بالشتک موجود در روتور در یک محفظه دایره ایی خارج از مرکز قرار داده شده اند که با فشار هوای وارد شده به این محفظه روتور به چرخش درمی آید.

    هوای مصرف شده در بکس بادی پس از به چرخش درآوردن روتور به خارج از بدنه بکس بادی هدایت می شود که موقعیت قرارگیری این اگزوز خروجی، یکی از نکات مهم در انتخاب و خرید بکس بادی است. در بکس های قدیمی قرارگیری اگزوز خروجی باد در جلوی بکس بادی باعث بلند شدن گرد و خاک هنگام کار با بکس و ایجاد مزاحمت برای کاربر می کرد ولی در مدل های جدید تر بکس بادی، اگزوز خروجی باد در زیر دسته قرار داده شده که باد خروجی به بیرون از محل کار منتقل شده و برای کاربر شرایط بهتری را فراهم میکند. 

    هوای متراکم شده توسط شیلنگ و کوپلینگ از کمپرسور باد به دستگاه منتقل شده و با فشردن ماشه موتور آچار بکس شروع به کار می کند. بر روی کولت آن درایوهایی با سایزهای مختلف می توان سوار کرد که قابلیت باز یا بسته کردن پیچ و مهره را به دستگاه می دهد. جهت جلوگیری از هرز شدن یا بریدن رزوه می توان مقدار گشتاور را نیز تنظیم نمود.

     البته آچار بکس برقی و شارژی نیز در بازار وجود دارد.

    مطالعه بیشتر: انواع قرقره صنعتی

    اجزا داخلی آچار بکس بادی

    اجزای داخلی آچار بکس بادی

    موتور:  که نیروی محرکه ناشی از سرعت ورودی هوا را به دستگاه تنظیم می نماید.

    ترکمتر: کارکرد آن تنظیم حداکثر مقدار نیروی وارده به دستگاه است که در اصطلاح علمی به آن گشتاور گفته شده و بر مبنی نیوتن متر اندازه گیری می شود.

    گیربکس: از جمله مهمترین اجزاء بکس بادی است. به دو صورت تک چکشی (one hammer) و دو چکشی (Twin hammer) طراحی و ساخته می شود. همانطور که اسامی آنها قابل استنباط است در سیستم تک چکشی یک بار ضربه به پیچ وارد می شود ولی دو چکشی این کار را دوبار انجام می دهد، پس در نتیجه از قدرت گیربکس بالاتری برخوردارست.

    چنانچه دسترسی به محل مورد نظر سخت بود می توانید از ابزار جایگزین آچار بکس، به نام جغجغه بادی نیز کمک بگیرید.

    روش های مختلف دسته بندی درایو بکس بادی

    بر اساس سایز دستگاه 
     بکس بادی درایو در اندازه 2/1 اینچ
     بکس بادی درایو در اندازه 4/3 اینچ
     بکس بادی درایو در سایز 1 اینچ
     بکس بادی درایو در سایز 2/1 1 (یک و یک دوم) اینچ
     بکس بادی درایو در سایز 2/1 2 (دو و یک دوم) اینچ 
     
    براساس سایز و اندازه درایو سوکت 

    درایو1 اینچ با رنج تقریی 400 تا 3500 نیوتن متر
    درایو8/3 اینچ با رنج تقریبی 50 تا 250 نیوتن متر 
    درایو2/1 اینچ با رنج تقریبی 100 تا 800 نیوتن متر
    درایو4/3 اینچ با رنج تقریبی 200 تا 1800 نیوتن متر
    درایو2/1 2 اینچ با رنج تقریبی 5 تا 60 هزار نیوتن متر
    درایو2/1 1 اینچ با رنج تقریبی 1000 تا 5000 نیوتن متر
    درایو4/1 اینچ یا بیت خور با رنج تقریبی10 تا 25 نیوتن متر
     
     بر اساس سرعت درایو سوکت 
    بکس بادی درایو 4/1  دارای سرعت کار بالا وگشتاور پایین برای پیچ و مهره یا پیچ گوشتی در اندازه های کوچک است.
    بکس بادی درایو 8/3 سرعت کار بالایی داشته و گشتاور آن کمتر از 200 نیوتن برای سایزM6   تا M10 هست.
    بکس بادی درایو 2/1 که پرمصرفترین نوع آچار بکس در کارگاه ها و تعمیرگاه هاست.
     بکس بادی درایو 4/3  که از مدل 2/1 قدرت بیشتری دارد و برای سایزM 12   تا M 24 کارآیی بالایی دارد
    بکس بادی درایو 1 اینچ که از لحاظ  گشتاوردر مدل های متنوع و برای مصارف کارگاهی و صنعتی ساخته می شوند. این نوع بکس بادی طیف زیادی از سایز پیچ ها را تحت پوشش خود قرار می دهد که شامل M 14  تا M 45  می شوند.
    بکس بادی های درایو 2/1  1 و 2/1  2 که گشتاورهای بالایی را ایجاد می کنند و عموما به شکل صلیبی و دو دسته هستند. این نوع بکس بادی برای اندازه بولت های بالا از M30  تا M 100 به کار برده می شوند.

    تعمیر و نگهداری آچار بکس بادی

    سرویس و نگهداری آچار بکس بادی

    تعمیر و نگهداری بکس بادی نسبت به بکس های شارژی و بکس های برقی بسیار راحت تر بوده و خرابی آنها کمتر است. این موضوع در تمام ابزار آلات بادی و پنوماتیک صادق بوده و در کل ابزار آلات بادی و پنوماتیک به دلیل تعداد قطعات بسیار کمتر و اجزا متحرک بسیار محدود تر، خرابی و تعمیر نگهداری بسیار کمتر و ساده تری نسبت به ابزار الات برقی و شارژی دارند.

    این ابزار به دلیل ساختار کاملا مکانیکی که دارد نیازمند بازدید های دوره ای روزانه و ماهانه است. حتما این نکته را به خاطر داشته باشید که جهت افزایش طول عمر دستگاه و در مجموع سیستم پنوماتیک می بایست در قسمت خروجی کمپرسور باد از واحد مراقبت دو یا سه قلو استفاده شود تا عمل جذب رطوبت و روغن کاری دستگاه به خوبی انجام شود.

    در بازدیدهای ماهیانه در مدل های مختلف کنار یا پشت بدنه کلمه Oil درج شده که به کمک آچار آلن شماره 4 آنرا باز کرده و روغن به داخل آن تزریق می شود. بهترست از روغن 10 هیدرولیک استفاده شود. مقدار مورد نیاز 4 تلمبه روغندان است. پس از روغن کاری پیچ را بسته و به پمپ باد متصل کرده و چند بار به صورت مقطعی ماشه را فشار داده تا روغن در بین قطعات مکانیکی قرار گیرد. مجدد پیچ را باز کرده و مقدار روغن اضافه ای که در دستگاه باقی مانده را خالی کنید. لازم به ذکرست این کار به صورت استاندارد توصیه می شود و بعضی از اپراتورها اینکار را انجام نمیدهند.

    جهت استفاده روزانه ابزار را به گونه ای قرار دهید که قسمت ورودی هوا به سمت بالا باشد. سه یا چهار تلمبه روغندان، روغن زده و در همان حالت چند بار ماشه را فشار دهید تا روغن به بلبرینگ ها و روتر برسد. سپس به پمپ باد وصل کرده و بکس را روشن کنید تا روغن به همراه هوای اضافه از قسمت اگزوز خارج شود.

     

    راهنمای خرید بکس بادی ( خرید بهترین بکس بادی )

    در هنگام خرید بکس بادی یکی از مهمترین مواردی که باید مورد توجه قرار گیرد، گشتاور مورد نیاز برای باز و بستن پیچ های مصرفی است که مورد استفاده قرار میگیرند. کلیه پیچ و مهره های موجود در بازار با توجه به استاندارد پیچ و نوع آلیاژ آن حداکثر گشتاور مشخصی دارند که در جداول استاندارد تعیین شده است و یا حتی در استفاده های مکانیکی نیز گشتاور بستن کلیه پیچ و مهره های کلیه خودرو ها مشخص شده است که می بایست با توجه به مقدار این گشتاور بکس بادی مناسب را خریداری نمود. 

    قیمت بکس بادی یکی دیگر از نکات مهم در خرید بکس بادی است که در فروشگاه های مختلف ممکن است متفاوت باشد و یافتن بهترین قیمت در میان فروشگاه های مختلف میتواند سود خرید خوبی را برای شما داشته باشد. یکی از فروشگاه های معتبر و کاملا تخصصی که انواع ابزار آلات بادی و تجهیزات پنوماتیک را با بهترین قیمت در تنوع گسترده ایی از انواع برندهای برتر بازار و مدلهای مختلف بکس بادی بفروش میرساند فروشگاه اینترنتی ایرپاور است که برای خرید انواع ابزار بادی به شما مشاوره تخصصی رایگان ارائه میدهد تا بهترین انتخاب را برای خرید بهترین بکس بادی متناسب با نوع کار را داشته باشید. 



    فروشگاه ابزار ایرپاور بزرگترین فروشگاه اینترنتی در حوزه ابزارآلات پنوماتیک، پاشش رنگ و مواد، تجهیزات مکانیکی و ابزارآلات دستی است که به صورت تخصصی بیش از 10 سال فعالیت دارد. کلیه ابزارآلات و تجهیزات این فروشگاه با گارانتی شرکتی ارائه می شوند و کیفیت، قیمت و اصالت کالا را تضمین می نماید.

     

    اشتراک گذاری:




    نام
    ایمیل
    نظر
    behnam abedi
    1399/11/16 13:59

    دقیقا خیلی خوب اشاره کردن که فرق بکس با ابزار های دیگه چیه. از صدای بکس مشخصه که هی به پیچ ضربه میزنه و با ضربه های پشت سرهم پیچ رو میبنده یا باز میکنه. اگه به صدای بکس بادی دقت کنید میشنوید هی تق تق صدای ضربه میاد انگار داری با سرعت چکش میزنی

    سید رضا
    1399/11/16 13:47

    اینقدر به بکس بادیم عادت کردم اگه یروز ازش استفاده نکنم انگار یچیزی تو زندگیم کم بوده

    آرتین
    1399/11/16 13:39

    اگه از بکس بادی استفاده میکنید روغن زنی رو فراموش نکنید!!!!!!! یعنی اگه بکس بادی تون خراب بشه تو این وضعیت دیگه خریدش در حد یه آروزعه این آموزشم کامله و تقریبا همه همین مراحل رو انجام میدن میتونید ازش استفاده کنید

    محمد رضا نظری
    1399/11/16 13:11

    همیشه دنبال یه مقاله میگشتم تا از صفر بکس بادی رو توضیح بده، واسه ماهایی که تازه کاریم و خیلی ابزار هارو نمیشناسیم اینجوری مقاله ها خیلی مفیده لطفا بیشتر بنویسید برامون ممنون