توسط ادوکس شنبه 19 بهمن 1398 4169

انواع انبر : راهنمای معرفی و کاربرد انبر های دستی (بخش دوم)

    ابزارآلات دستی شامل گروه های متنوعی از جمله انبرآلات، آچارآلات، پیچ گوشتی ها، بکس،بیت و ترکمتر می شود.تنوع کارکرد انبرآلات به قدری زیاد است که در فواصل زمانی کوتاه شاهد ابداع و ورود ابزاری جدید به بازار هستیم. از انبرها برای اموری مانند قطع کردن، کشیدن، نگهداشتن، باز و بسته کردن پیچ یا مهره، بستن مفتول و سیم، برداشتن روکش های پلاستیکی و امثالهم در کارگاه، کارخانه، خط تولید صنایع مختلف و حتی مصارف خانگی و سبک بسیار استفاده می شود. 
    در بخش اول تعدادی از انبر ها را معرفی کردیم و به موارد استفاده آنها اشاره شد. در ادامه تعدادی دیگر از انبرآلات مهم را توضیح می دهیم. با ما همراه باشید.

     

     

    انبر الکترونیکی

    این تیپ به انبرهای مینی هم معروف هستند. شامل انبردست، دم باریک،  سیم چین و انبرهای سرکج می شوند. دارای جسه و ابعاد کوچک بوده و برای کارهای ظریف مخابراتی و الکترونیکی استفاده می شوند.مشاغلی مانتد تعمیرات لوازم خانگی، تعمیرات برد و قطعات کامپیوتری و حتی فنر زدن کتب در لوازم التحریری ها نیز از آنها  بهره میگیرند. ست انبر دست، دم باریک و سیم چین پر کاربرد تر هستند.

     

    انبر پانچ 

    جهت ایجاد اتصالات ثابت یا موقت استفاده می شود. برای متریال های چرم، کاغذ،  پارچه،  واشر و پروفیل مناسب است. البته برای هر کدام انبر مخصوص وجود دارد. به عنوان مثال برای چرم در حد سوراخ کردن است و برای پروفیل همراه با ایجاد سوراخ لبه زیرین را برگردانده و دو قطعه را بهم میدوزد.

     

    انبر فنس

    از این مدل انبر برای بیرون کشیدن میخ های خم شده درون حصارها استفاده می شود. فرم طراحی آن  به گونه ای است که دارای دو سیم چین بوده و از کله گی قوی و سنگین اش می توان به جای چکش هم بهره گرفت.

     

    انبر لغزشی

    دارای دو فک خمیده با قابلیت باز شدن در عرض های مختلف و قدرت نگهدارندگی بسیار بالاست. طول آنها از6 تا 8 اینچ است.

     

    انبر بالانس

    این انبر ابزاری کاملا تخصصی برای وسایل نقیله است که جهت نصب، جدا کردن و جابجا کردن وزنه بالانس چرخ استفاده می شود. غالبا دارای دسته های ارگومیک بوده که با روکش لاستیک نرم و ضد تعریق بهترین حالت دست گیری را ایجادمی کند.

     

    انبر کلاغی

    این انبر با شکل خاص خود بیشترین کاربرد را در تاسیسات و لوله کشی دارد. ساختار آن  شامل یک دسته مشترک و دو فک است که یکی از آنها ثابت و به صورت منحنی و دیگری متحرک و به شکل صاف است. به کمک پیچ تنظیم دهانه انبر به مقدار دلخواه باز یا بسته می شود .قرار گیری فک ها نسبت به هم موازی بوده و زاویه آنها به نسبت دسته بین ۴۵ تا ۶۰ درجه است که رنج بسیار متنوعی از سایزها را پشتیبانی می کند. در جدید ترین مدل انبر کلاغی موسوم به COBRA  ساخت KNIPEX ، دکمه فشاری جایگزین پیچ تنظیم شده که سرعت عمل کاربری و سهولت بیشتری را بوجود اورده است. انبر کلاغی به نامهای دیگری همچون انبردست سرکج یا انبر دست با شیار مشترک هم شناخته می شود

     

     

    انبر فیلتر بازکن

    این انبر، ابزاری اختصاصی در زمینه اتومکانیک است. جهت باز و بسته کردن انواع فیلتر موتور به کار گرفته می شود. البته به گفته برخی از استادکاران، فیلتر بازکن را در دسته آچارآلات باید در نظر گرفت. دارای یک دسته با روکش پلاستیکی نرم است که کاربری را آسان می نماید. دهانه آن قابلیت تنظیم داشته و در سه حالت مختلف به کار می رود. بیشترین حد باز شدن دهانه تا میزان 12 سانتیمتر است. دندانه های طراحی شده در قسمت داخلی فک ها باعث گیرایش بهتر، بدون لغزش قطعه کار می گردد. فیلتر باز کن در انواع پارچه ای و زنجیری نیز تولید می شود.

     

    انبر پرچ ساده

    این ابزار پرکاربرد، جهت اتصال پایدار بین دو قطعه به کمک میخ پرچ به کار گرفته می شود. نیاز هست که محل های مورد نظر از قبل سوراخ شده باشند. میخ از قسمت میله در دهانه انبر پرچ قرار گرفته و سر دیگر آن داخل سوراخ محل اتصال قرار می گیرد. با فشردن دسته ابزار و کشش میخ سر پرچ به سمت داخل جمع شده و قطعات را بهم می دوزد و در نهایت میخ از محل وصل شدن به پرچ شکسته و از قسمت انتهایی ابزار خارج می شود. انبر پرچ دارای دو مدل دیگر نیز هست.

     

    انبر پرچ دسته بلند یا دو دسته

    این مدل بسیار قدرت مانور بیشتری دارد که دلیل آن استفاده از نیروی هر دو دست برای انجام پرچ های قوی و سایز بزرگ است. این ابزار به دلیل طول بلند دسته امکان دسترسی بهتری را برای اپراتور ایجاد می کند.

     

    انبر پرچ آکاردئونی

    پرچ مدل آکاردئونی همانطور که از تصویر و نامش مشخص است به صورت باز و بسته شدن عمل کرده و دارای یک دسته است. برای انجام کار بهتر نیاز است که ابتدا دسته را حتی الامکان باز کرده و میخ پرچ را در محل مشخص قرار داد، بعد از آن جهت ایجاد اتصال دسته را به سمت قطعه کار فشار داده تا بسته شود. ممکن است که با یک فشار میخ جدا نشده و اتصال به درستی انجام نگیرد بنابراین نیاز هست در همان حال مجدد دسته را باز و بسته نمود تا پرچ کامل شود.

    انبر لحیم کاری
    انبر باز نگهدارنده کفشک ترمز
    انبر شلنگ درآور
    انبر بست R
    انبر خارباز کن
    انبر خار جمع کن
    انبر رینگ جمع کن / رینگ باز کن
    دراای پیچ تنظیم ایمنی

     

    اشتراک گذاری:




    نام
    ایمیل
    نظر