توسط ادوکس دوشنبه 14 دی 1394 2816

اطلاعاتی در خصوص انواع جعبه ابزار

     

    جعبه ابزارهای کارگاهی

    کشوها به عنوان یکی از ابزارهای مهم کارگاهی برای حفظ و نگهداری از اسناد، مدارک، وسایل کوچک و ... مورد استفاده قرار میگیرند. قفل ها یکی از اجزای کشوها به شمار میروند که به دو گروه قفل مرکزی و قفل تک کشویی تقسیم میشود.

     

    1-  قفل مرکزی

     

    قفل مرکزی طروی طراحی شده که میتواند بالاترین کشو آن نقش اصلی را بر عهده میگیرد و با بسته شدن آن، تمامی کشوهای بسته  قفل میگردند. تا هنگامی که این کشو باز نشود، سایر کشوهای بسته نیز باز نخواهند شد. یک نکته مهم در رابطه با قفل های مرکزی اینکه اگر کشوی اول بسته باشد، نباید با نیروی زیاد سعی در باز یا بسته کردن سایر کشوها کرد زیرا موجب آسیب رسیدن به قفل میگردد.

     

     

    2- قفل های تک کشو

     

    قفل های تک کشو ایمنی بالاتری نسبت به نوع قبلی دارند. در واقع در این نوع قفل ها، میتوان بدون محدودیت زمانی از تمامی کشوهای باز استفاده کرد. از ویژگی های بارز اینگونه قفل ها، تا زمانی که کشو بطور کامل بسته نشود، نمی توان کشوی دیگری را باز نمود. از آنجا که این نوع قفل ها از سرنگونی محصول هنگام پر بودن کشوها در حالت باز جلوگیری میکند، لذا گفته میشود ایمنی بالاتری دارند. بنابراین برای مکانهای حساس باید از قفل های تک کشو استفاده شود.

     

    • ریلها

     

    ریل ها به عنوان یکی از جعبه ابزارهای کارگاهی​ به انوع مختلفی دسته بندی میشوند که عبارتند از:

     

    • ریل های لغزشی (ریل کشویی): این نوع ریل ها دو بخش نری و مادگی دارند که  حرکت آنها درون یکدیگر بوده و به شکل کاملا روان انجام میشود. در محیطهای صنعتی، برای قفل ها از این نوع ریل ها استفاده میگردد. میزان بار گسترده ای که این ریلها میتوانند تحمل کنند در حدود 40 کیلوگرم میباشد.

    برای خارج کردن کشوهای این نوع ریل باید از پیچ گوشتی خم شده استفاده نمود. به این صورت که ابتدا کشو تا جایی که از ریل خارج گردد را بیرون کشیده و سپس پیچ گوشتی را زیر استپ ریل قرار میدهیم. پیچ گوشتی باید در جهت نشان داده شده نیرو، اعمال شود تا تا ریل از کشو جدا شود. برای سمت دیگر نیز باید همین کار را تکرار و کشو را خارج کرد.

     

    • ریل بلبرینیگی: این نوع ریل به سیستم قفل تک کشو نیاز دارد. حرکت ریل های بلبرینیگی روان است و میزان بار گسترده ای که میتواند تحمل نماید در حدود 60 کیلوگرم میباشد. برای خارج کردن کشوهای این نوع ریل باید کشو بالاتر از ریل برده شود و سپس آنرا خارج نماییم.

     

    • ریل ساچمه ای:  این نوع ریل از دو بخش نری و مادگی تشکیل شده است که توسط ساچمه های ریز روی یکدیگر در حرکت میباشند. ریل های ساچمه بسیار روان و بی صدا حرکت میکنند و به همین دلیل برای مکانهایی که به سکوت و آراش نیاز دارند از قبیل آزمایشگاه ها یا دفاتر فنی، قابل استفاده هستند. میزان بار گسترده ای که هر کشو ریل ساچمه ای می تواند تحمل کند 25 کیلوگرم میباشد. برای خارج کردن کشو ابتدا کشو را تا جایی که ریل مشخص شود، بیرون آورده و سپس زبانه ای که در ابتدای ریل قرار دارد را بالا داده و کشو را خارج میکنیم.

     

    انواع جعبه ابزار تعمیرگاهی

     

    • چرخ های قفل

     

    چرخ ها نیز به عنوان یکی دیگر اجزای مهم قفل ها، بنا به کاربرد و ابعاد به صورت زیر میباشند:

     

    • چرخ های ثابت: این نوع چرخ بصورت ثابت میباشد که در محصولات کوچک دارای کالسکه مورد استفاده قرار میگیرند.

     

    • چرخ های ثابت ـ  گردان: قفل های دارای چرخ های ثابت و گردان  میتوانند توسط چرخ حرکت کنند و در عین حال بوسیله گردش یک پیچ در محل مورد نظر ثابت گردند. با این شرایط، چرخ به پایه تبدیل میشود و دوباره برای حرکت دادن میتوان پایه را بالا برده و از چرخ استفاده نمود. از ویژگی های چرخ های ثابت ـ گردان میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

     

     

    • دو مدل ثابت و گردان دارد که در محصولات سبک مورد استفاده میشود.
    • این چرخ میتواند با زاویه 360 چرخش ایجاد نماید و در محل دلخواه نیز قفل شود.
    • دو مدل ترمزدار و بدون ترمزدارد  که در مقابل مواد اسیدی و روغنی مقاوم میباشد.
    • دو مدل ترمزدار و بدون ترمز دارد و میتواند چرخش با زاویه 360 ایجاد نماید و در محل دلخواه قفل گردد.

     

    1- پایه ها:

    پایه های قفل ها بیشتر برای  کارهای صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند و عموما از جنس پلاستیکی با هسته آهنی میباشند که با دو سایز  و برحسب ابعاد محصول کاربرد دارند. ارتفاع (leveling) این پایه ها را میتوان تنظیم نمود و در عین حال میتوان با تنظیم آنها در محیط هایی که از لحاظ صافی سطح یکنواخت ندارند، محصولات را تراز کرد.

     

    2- سطح روی جعبه ابزارهای کارگاهی

    ایجاد سطح روی مقاوم در محصولات کارگاهی، یکی از مهمترین نکات بهینه سازی محصولات و جعبه ابزارهای کارگاهی میباشد. سطح روی جعبه ابزارهای کارگاهی باید از دو لایه ضخیم برخوردار باشند تا بتوانند از سیستم قفل را محافظت و در عین حال استحکام جعبه را در حمل و نگهداری ابزارهای سنگین بالا ببرند. یکی از نکات مهم در استفاده از سیستم قفل، خودداری از وارد نمودن ضربه توسط چکش و یا پتک بر روی آنها میباشد.

     

     

    • چگونگی شبکه بندی کشوها

     

    شبکه فلزی متحرک بالاترین کشو میباشد که در جعبه ابزارهای کارگاهی با این فرم شبکه بندی میگردند. در واقع کشو بوسیله شبکه های فلزی متحرک که در قلافی به نام ریل شبکه متحرک قرار دارند، از یکدیگر متمایز میشوند. کاربران میتوانند بر اساس میزان فضای مورد نیاز خود برای چیدمان ابزارها، یراقها و سایر ملزومات کاری، این شبکه ها را جابه جا کنند.

     

     

    • شبکه فلزی پازلی

     

    در دومین کشوی جعبه ابزارهای کارگاهی جهت تفکیک فضا، از شبکه های فلزی پازلی استفاده میشود. این شبکه ها فضاهای مستطیل شکل در داخل کشو ایجاد کرده که کاربران میتوانند با زیاد و کم نمودن آنها فضای مورد نظر خود را ایجاد کنند.

     

     

    • پالت های پلاستیکی

     

    پالتهای پلاستیکی از نوعی پلی اتیلن در چهار سایز ساخته شده و در فضاسازی کشوها کاربرد دارند. این پالتها متحرک هستند و در صورت نیاز میتوان آنها را از کشوها خارج کرد.

     

     

    • پوشش سطح کشوها

     

    پوشش سطح کشو عموما از جنس رنگ پودری الکترو استاتیک میباشد که موجب میشود امکان شستشوی کشوها فراهم شود و کشوها چربی گیری و فسفاته، خشک شده و در کابینهای پاشش رنگ قرار داده شوند. رنگ آمیزی و پوشش سطح کشوها بدین صورت است که پس از پاشش رنگ، داخل کوره قرار میگیرند تا رنگ پخته شود. رنگ های مورد استفاده ابزار از رزینی تهیه میگردند که در مقابل سایش، ضربه، رطوبت و اشعه UV از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار میباشد و با گذشت زمان رنگ آنها تغییر نمی کند.

     

    روش دیگر برای پوشش سطح کشوهای استفاده از روش ابکاری میباشد. بدین صورت که برخی از کشوها با پوشش آبکاری گالوانیزه و کروم سخت تولید میشوند. این پوشش ها دارای درخشش و براقی خاصی بوده و از سطح قطعه در مقابل زنگ زدگی محافظت مینمایند.

     

     

    کشو ریلی جعبه ابزار

     

     

    • گیره های نگهدارنده ابزار

     

    هدف اصلی از تولید مبلمان صنعتی،  ایجاد نظم، دقت و آرامش در محیط کار میباشد، تولید گیره های نگهدارنده ابزار به منظور بهبود کیفیت این محصول صورت گرفته است. گیره های نگهدارنده نوعی قلاف محسوب میشوند که به منظور نگهداری ابزارهای عمومی و تخصصی طراحی شده اند. بدنه محصولات باید مشبک باشد تا این گیره ها داخل بدنه های مشبک قرار داده شوند و توسط کلیپس پلاستیکی در محل مورد نظر ثابت گردند. یکی از ویژگی های گیره های نگهدارنده ابزار، امکان تغییر و جابجایی آنها میباشد بطوری که میتوان مطابق با خواست کاربران کلیپس را از بدنه جدا و گیره را خارج یا جابه جا نمود.

     

    • قفلها و انواع آن

     

    قفل ها به عنوان یکی از ابزارهای مهم کارگاهی که به منظور حفظ امنیت و یا حریم در تاسیسات کارگاهی و منازل مورد استفاده قرار میگیرند و به انواع مختلفی تقسیم میشوند. در زیر به شرح هر یک میپردازیم:

     

    1. قفل پروانه ای که در جعبه ابزارهای کارگاهی و برخی از کمدها کاربرد دارد.
    2. قفل زبانه ای که در کمد لباس سه نفره کاربرد دارد و مکانیزم قفل شدن توسط زبانه فلزی انجام میشود. در این نوع قفل ها باید ابتدا کلید را چرخانده، دسته قفل را بیرون آورده، سپس دسته را به راست چرخانده و درب را باز نمود.
    3. قفل میله ای که در کمدهای یک و دو درب کاربرد دارد و قفل شدن دربها توسط میله های متصل به قفل انجام میشود. در این نوع قفل باید ابتدا کلید را چرخانده، دسته قفل را خراج، سپس دسته را به راست چرخانده و درب را باز نمود.
    اشتراک گذاری:




    نام
    ایمیل
    نظر